אילו מסלולי לימוד יש במתמטיקה?

בגדול, קיימים המסלולים הבאים:

• מתמטיקה חד חוגי, בסיום הלימודים מקבלים תואר בוגר במתמטיקה. ישנם שני תת-מסלולים, רגיל ומורחב. ההבדל הוא בעיקר בהיקף לימודי המתמטיקה (התואר הרגיל מאפשר יותר נקודות מחוגים אחרים). במסלול הרגיל, יש ללמוד גם חטיבה מחוג אחר.
  • מתמטיקה דו-חוגי, כלומר בשילוב עם חוג אחר. בסיום הלימודים מקבלים תואר בוגר במתמטיקה ובחוג הנוסף. פרטים על החוגים שניתן לשלב בתואר כזה אפשר למצוא כאן.
  • מתמטיקה במגמת הוראה. התכנית מורכבת מלימודי מתמטיקה רגילים בשילוב עם תכנית של ביה"ס להוראה. בסיום התלמיד מקבל תואר בוגר במתמטיקה ותעודת הוראה. התואר משלב קורסים בחינוך.
  • חטיבה במתמטיקה. זו דרך לשלב לימודי מתמטיקה בהיקף מצומצם בתוך תואר בתחום אחר. בסיום הלימודים מצויים בתעודת הבוגר שהתלמיד השלים חטיבה במתמטיקה. אפשרות זו אינה מקנה תואר ראשון במתמטיקה ואינה מאפשרת המשך ללימודי מוסמך במתמטיקה.