תקציר מידע למתעניינים בתואר מוסמך

e19bd3d058170fcca1f0c4fafa2b514c

ccb90ca0a924ee9d303690540a83f262

22239851664a371ede1eae998aab7294

מהו תואר שני (מוסמך) במתמטיקה?

לימודי תואר שני במתמטיקה נמשכים כשנתיים אשר במהלכן בוגרי תואר ראשון מעמיקים את ידעותיהם במתמטיקה מודרנית ומתנסים לראשונה במחקר מתמטי. עבור המבקשים להמשיך ללימודי דוקטורט, מהווים לימודי התואר השני שלב ביניים בו ניתן להרחיב אופקים, להכיר את החוקרים ואת המכון, ולערוך מחקר בקנה-מידה קטן בטרם יתחייבו לפרוייקט בהיקף רחב יותר בלימודי הדוקטורט. בנוסף מאפשר התואר השני  למי שאינו בטוח בכוונותיו לעתיד, לטעום מעט מהמתמטיקה המתקדמת ללא התחייבות ארוכת שנים.

בוגרי תואר שני מבוקשים מאד בתעשיית ההיי-טק, הסקטור פיננסי, מוסדות ההוראה, ובמגזרים טכנולוגיים אחרים.

אודות המכון:

מכון איינשטיין למתמטיקה הוא המכון למתמטיקה הוותיק בישראל ובין המובילים בעולם. חוקרי המכון עוסקים במגוון רחב של תחומי מחקר, החל מיסודות המתמטיקה - לוגיקה, תורת הקבוצות ותורת המודלים, דרך גיאומטריה אלגברית ותורת החבורות וההצגות, אנליזה וגיאומטריה, תורת המספרים, מערכות דינמיות והסתברות, ותורת המשחקים; וכלה בתחומים הנושקים למדעים המחשב, כמו קומבינטוריקה וחישוב קוונטי.

בין חברי הסגל של המכון בעבר ובהווה נמנים מתמטיקאים מהמובילים בעולם, ביניהם זוכים בפרס נובל (בכלכלה), מדליית פילדספרסי וולף ופרסי ישראל ואחרים. בוגרי האוניברסיטה תופסים מקום מרכזי במחקר המתמטי בעולם ונמצאים במחלקות מתמטיקה רבות באוניברסיטאות מובילות בארץ ובחו"ל.

מבנה לימודי התואר השני:

המכון מציע שני מסלולי לימוד לתואר שני: מסלול מחקרי, המשלב קורסים עם עבודה מחקרית, ומסלול לא-מחקרי, המבוסס כולו על קורסים. שניהם מסלולים אינטנסיביים האורכים לרוב כשנתיים עד שנתיים וחצי.

שנת הלימודים הראשונה בתואר מוקדשת בדך-כלל ללימוד קורסים. בשונה ממחלקות מתמטיקה אחרות בארץ, התואר השני במכון איינשטיין דורש מהתלמידים ללמוד מגוון של קורסי יסוד במתמטיקה מודרנית, שמטרתם להקנות ידע רחב ולאפשר בחירה מושכלת של תחום מחקר.

במסלול המחקרי, בחירת מנחה נעשית לרוב לקראת שנת הלימודים השניה, והשנה השנייה מוקדשת במידה רבה יותר לעבודה על עבדות גמר, שהיא עבודת מחקר מקורית, בהנחיית אחד מחברי הסגל.

פרטים נוספים על מבנה התואר באתר החוג. דרישות פורמליות לתואר מוסמך באתר הפקולטה.

תמיכה כלכלית:

המכון תומך כלכלית בתלמידי המוסמך באמצעות שילוב של מלגות מחיה והעסקה במסגרת החוג.

תהליך הקבלה:

ככלל, על מנת להתקבל ללימודי תואר שני:

• על התלמיד\ה להחזיק בתואר ראשון במתמטיקה בציון ממוצע 85 ומעלה ממוסד אוניברסיטאי.
  • במסגרת התואר הראשון היה על התלמיד\ה לסיים בהצלחה קורסים בכמה נושאי יסוד (לוגיקה, תורת הקבוצות, תורת השדות, משוואות דיפרנציאליות, טופולוגיה, פונקציות מרוכבות ותורת המידה), בהיקף מקביל לקורסים בנושאים אלו באוניברסיטה העברית.

תלמידים העומדים בתנאי הראשון אך לא השלימו את חלק מהקורסים הנכללים בסעיף השני יכולים על פי רוב להתקבל לתואר שני על-תנאי ולהשלים את החוסרים במהלך השנה הראשונה לתואר, או להתקבל לשנת השלמה בלבד. ההרשמה לתואר שני מתבצעת דרך אתר ההרשמה. ההחלטה על קבלה נעשית על בסיס פרטני, וניתן במקרים מיוחדים לשקול קבלה גם כאשר לא כל התנאים המפורטים למעלה מתקיימים. למידע נוסף אנא פנו ליועצי המוסמך.