סמינר תלמידי מחקר - אמיתי יובל | Einstein Institute of Mathematics

Wed, 08/11/201710:00-11:00
Location:
רוס 70A
כותרת: כמה כדורים אתה עושה? ובכמה אופנים שונים?
תקציר: להטוט כדורים, או ג'אגלינג, היה קיים בתרבויות שונות כבר לפני אלפי שנים. אולם החוקרים מאמינים שברוב המוחלט של המקרים הלהטוטנים כולם עקבו אחרי מספר מאד מצומצם של תבניות. בשלב כלשהו במחצית השניה של המאה העשרים ג'אגלינג הפך להיות תחביב של אנשים רבים ברחבי העולם, וכתוצאה מכך התחום השתנה והתפתח מאד. בפרט, ג'אגלרים שונים גילו שאפשר לזרוק ולתפוס את הכדורים בהרבה סדרים שונים.
המונח siteswaps הומצא על ידי כמה קבוצות שונות של מתמטיקאים-ג'אגלרים, באופן בלתי תלוי, במהלך שנות השמונים. מדובר במודל קומבינטורי המתאר, תחת הנחות מסוימות, את כל האופנים בהם ניתן ללהטט כדורים. בהרצאה נלמד את המודל ונראה חלק מהשאלות המתמטיות שהוא מעלה באופן טבעי.
בונוס: ההרצאה תהיה מלווה בהדגמות חיות שיבוצעו על ידי אחד הלהטוטנים המוכרים בעולם! כדאי לבוא לראות! ***
*** הלהטוטן המוכר טרם אישר הגעה. במקרה שהוא לא יגיע, ההדגמות יאלצו להתבצע על ידי המרצה.